Comicsmania kiadványok

 

 

Blast Off Blekket Komiks
Megjelent: 2017. december
32 oldal, fekete-fehér
Bolti ár: 1200 Ft

A Hungarocomixra jelenik meg a Comicsmania gondozásában egy válogatás Blekket rövidebb történeteiből.

"Best of, vagy inkább Blast off, magyarul kilövés (az űrbe). Van itt minden, kérem. Miki egér – Disney maffia főnök véres összecsapása egy moldáv nindzsával, betekintés nyerünk Adolf H. elfuserált gyerekkorába és Jóskapista, magyar átlagpolgár mindennapjaiba. "

 

ONLINE/OFFLINE
Megjelent: 2017. július
24 oldal, színes
Bolti ár: 1200 Ft

A Comicsmania kiadó a nyári képregénybörzére jelenteti meg Ghyczy Csongor 24 oldalas színes képregényét, az Online/Offline-t. A szerző rövid bemutatkozása:

1982-ben születtem, azaz pont akkor voltam fiatal, amikor az első szuperhős-képregények megjelentek Magyarországon. Mondanom sem kell, ez meghatározta nem csak a korai éveimet, de minden bizonnyal a későbbi tanulmányaimat is (a családi örökség mellett – képzőművész édesapámat ugyanis a mai napig szívesen figyelem alkotás közben, hátha ellesek tőle ezt-azt). Így lettem grafikus, majd pedig rajztanár – papíron. Noha a képzőművészet a mai napig szerves része az életemnek – a képregények mellett többek közt festek, grafikákat és videókat készítek – a napi betevőt nem ezzel keresem. Az Online/Offfline ötlete egyébként egy éjszakai tévézés során született: ekkor sikerült ugyanis elcsípnem egy dokumentumfilmet a netes függőségekről.

 

Belzebubs
Megjelent: 2017. május
50 oldal, fekete-fehér
Bolti ár: 1990 Ft

JP Ahonen egy finn képregényrajzoló, akinek a nevével először a Flight-antológia valamelyik részében találkoztam. JP egyik legsikeresebb sorozata a Belzebubs. A saját honlapján, illetve a Metal Injections nevű magazin oldalán is hetente új képregénycsíkkal (strippel) jelentkező széria első gyűjteményes kötete jelent meg most magyarul.

 

 

Pertti Jarla: Cserep kapitány (Európai kismesterek #1)
Megjelent: 2015. május
40 oldal, fekete-fehér
Bolti ár: 1400 Ft

A történet az orosz polgárháború idején (1918-1922) játszódik. A Kolcsak admirális alatt szolgáló Cserep kapitány csapatával harcba indul a vörösök ellen. Amikor az egyik falu közelébe érnek, ott éppen egy gyilkoló és fosztogató osztag kerül útjukba. Mivel Cserep emberei még nem estek át a tűzkeresztségen, nem frontálisan támadnak, hanem inkább csapdát állítanak egy hídnál. Innentől kezdve felgyorsulnak és nem várt fordulatot vesznek az események…

Németh András: Rocksztár leszek, Mama!
Megjelent: 2012. május
112 oldal, színes
Bolti ár: 2890 Ft
Akciós ára a kiadótól: 1200 Ft

A Rocksztár leszek, Mama! az Ócskavas nevű képzeletbeli punk együttes felemelkedését mutatja be, Johnny, Imike, Eki és Zátony felejthetetlen karaktereivel. Szókimondó, rekesz-izom-mozgató, egyszóval kihagyhatatlan olvasmány!

Jason Lutes: Berlin, a kövek városa
Megjelent: 2010. december
213 oldal, színes borító, fekete-fehér belív
Bolti ár: 2730 Ft
Akciós ára a kiadótól: 750 Ft

 

Az 1920-as évek végén a művészeti hallgató Marthe Müller a nyüzsgő nagyvárosba, Berlinbe érkezik. Egy újságíró, Kurt Severing oldalán a fiatal hölgy átéli a korszak változatosságát és megpróbáltatásait, s tanúja lesz a hanyatló Weimari Köztársaság politikai átalakulásának.

Kardos Nikolett: Virágeső és más történetek
Megjelent: 2013 októberében
28 oldal, fekete-fehér
Bolti ár: 750 Ft
Akciós ára a kiadótól:
600 Ft

Kardos Nikolett a mangánál kicsit hagyományosabb rajz-stílusban dolgozott fel négy rövid zen tanmesét. Az ötödik történetben, saját írásában, elkalauzol minket a virágszirmok földjére. Képregény-rajongóknak, mangásoknak és a keleti, ezoterikus tanok kedvelőinek egyaránt ajánlott.

 

 

Egyéb rendelhető kiadványok, ajándéktárgyak

 

 

   
   

Fekete Dániel: Széles mosoly 1.
Kiadó: Szerzői kiadás
(a szerkesztésben közreműködött a Comicsmania)
Megjelent: 2014 májusában
44 oldal, színes
Bolti ár: 900 Ft
Akciós ára a kiadótól: Elfogyott!

A Széles mosoly egy fiktív világ eseményeit mutatja be, melyben az evolúció sokkal szeszélyesebb az általunk megszokottnál. Ennek szövődményeként az élővilág egy része – hogy tartsa a tempót – alakváltóvá fejlődött. A képregény főszereplője, a kíváncsiság hajtotta és naiv Alpha szintén alakváltó, aki társaival karöltve, széles mosollyal az arcán tárja fel eme különös világ rejtelmeit.

Fekete Dániel: Széles mosoly 2.
Kiadó: Szerzői kiadás
(a kiadvány finanszírozásában közreműködött a Comicsmania)
Megjelent: 2014 júliusában
68 oldal, színes
Bolti ár: 1200 Ft
Akciós ára a kiadótól:Elfogyott!

 

Rocksztár leszek, Mama! (Johnny) kitűző
Akciós ára a kiadótól: Elfogyott!

Aki Rocksztár-rajongó, ilyet hord! Bőrdzsekin, gitártokon, szimat-szatyron, akárhol …