Partnereink:

Irok Boltja

Fekete Zaj Fesztivál

 
 
 
 
 
 
 

Egyébb kiadó

és honosító

oldalak

KIADÓK:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

JP Ahonen: Belzebubs - Deluxe HC kiadás

A COMICSMANIA első keményfedeles "HC" kiadványa!

Megjelent: 2021. Április
128 oldal, fekete-fehér, keményfedeles
Bolti ár: 4800 Ft

Pár szóval érdemes képbe helyeznünk az új kiadványt. A Comicsmania finn kapcsolatai révén szinte azonnal felfigyelt a nem mindennapi alkotásra és a Finnországban finn, illetve angol nyelven megjelent puhafedeles „mini” Belzebubs-ot adta ki. Előnye az volt, hogy szinte azonnal lehetett magyarul olvasni. Időközben viszont Ahonen Nyugat-Európában már rögtön a nálunk 2. részként kiadott újabb epizódokkal együtt, egy nagyobb alakú, keményfedeles változatban dobta piacra (többek között angol, francia, német, olasz és spanyol nyelven). Most végre magyarul is egyben, pár extra oldallal és egy utószóval megspékelt, „de luxe” keményfedeles formában élvezhetjük Sløth és társai „trve” kalandjait. JP Ahonen egyébiránt úgy tervezi, hogy hamarosan összerakja a folyamatosan bővülő webképregény keményfedeles kiadásának folytatását.

 

 

Comicsmania – 10 év antológia

Megjelent: 2020. Szeptember
48 oldal, fekete-fehér, színes
Bolti ár: 2000 Ft

Külföldi és hazai szerzők képregényeivel teletömött antológiával ünnepli a Comicsmania kiadó fennállásának 10. évfordulóját.
A kiadó eddigi szerzői közül Igor Kordej (Texas Kid) egy első világháborús novellával járult hozzá a jubileumi füzethez, JP Ahonentől kihajtható Belzebubs-os poszterek kerültek az A/4-as méretű kiadvány közepére. Ghyczy Csongor (Online / Offline; Azért tettem) rögtön két történettel színesíti – szó szerint – az antológiát. Ian Debiase argentín képregényíró- és rajzoló már az újabb szerzőket képviseli, és szintén két alkotással szerepel. Subcomandante Marcos mexikói zapatista gerillavezérről szóló képregény-könyvéből egy
önálló fejezet, egy kisfiúhoz írott levél került bele az antológiába, továbbá egy meghökkentő történet (Jelentés a szputnyik szívről) előzetese, az emberiség disztópikus jövőjéről. Kurucz Zsófia pedig, aki a kiadó csapatához tartozik, itt mutatja meg először képregényes vénáját.

Ahogy a válogatás összeállt, úgy vált világossá, hogy akarva, vagy akaratlanul az emberiség egy tükrét is adja, a háborúk és különböző manipulációk után a szabadságot választjuk-e, képesek vagyunk-e erre egyáltalán?

 

JP Ahonen: Belzebubs 2

Megjelent: 2019. November
84 oldal, fekete-fehér
Bolti ár: 2400 Ft

A november 16-i szegedi képregényfesztiválon lesz először kapható a a Belzebubs második része. A kötet Budapesten a decemberi Hungarocomixon fog bemutatkozni.
A Belzebubs első részéből ismert antihőseink tovább élik sötét hétköznapjaikat. Ami igazából csupa humor, csak maximum fekete. Sløth családja hozza Addams Family-s formáját, Lilithre rátalál a szerelem, a banda pedig tovább szerencsétlenkedik.
JP Ahonen, a kötet írója és rajzolója az első rész magyar kiadása óta alaposan befutott. Számos országban adták ki művét, a képregényfesztiválokon pedig hosszú sorokban állnak dedikálásra váró rajongói. 2019 nyarán a Fekete Zaj fesztivál meghívására hazánkba is ellátogatott. A Belzebubs zenekar pedig valódi életre kelt, szakmai körökben is elismert lemezével (Pantheon of The Nightside Gods). És gyanítjuk, hogy ezzel a történetnek még nincs vége…

 

Igor Kordej: Texas Kid, testvérem

Megjelent: 2018. November
112 oldal, fekete-fehér
Bolti ár: 2700 Ft

Igor Kordej, horvát származású képregényrajzoló, olyan ismert sorozatokat illusztrált, mint az X-Men, Tarzan, Star Wars és a Star Trek. A Dark Horse-nál és a Marvelnél töltött évek után francia nyelvterületen is számos munkája jelent meg.
A Texas Kid, mely gyakori írótársa, Darko Macan elbeszéléséből született, különleges fikciós “crossover”, melyben a vadnyugati hős a vad keletre, a Balkánra látogat. A mű első felében a második világháború vérzivataros évei, usztasák és “jugó” partizánok elevenednek meg, míg a második fejezet Texas Kid jutalomjátéka.

 

Belzebubs


Megjelent: 2017. május
50 oldal, fekete-fehér
Bolti ár: 1990 Ft

JP Ahonen egy finn képregényrajzoló, akinek a nevével először a Flight-antológia valamelyik részében találkoztam. JP egyik legsikeresebb sorozata a Belzebubs. A saját honlapján, illetve a Metal Injections nevű magazin oldalán is hetente új képregénycsíkkal (strippel) jelentkező széria első gyűjteményes kötete jelent meg most magyarul.

 

Pertti Jarla: Cserep kapitány


Megjelent: 2015. május
40 oldal, fekete-fehér
Bolti ár: 1400 Ft

A történet az orosz polgárháború idején (1918-1922) játszódik. A Kolcsak admirális alatt szolgáló Cserep kapitány csapatával harcba indul a vörösök ellen. Amikor az egyik falu közelébe érnek, ott éppen egy gyilkoló és fosztogató osztag kerül útjukba. Mivel Cserep emberei még nem estek át a tűzkeresztségen, nem frontálisan támadnak, hanem inkább csapdát állítanak egy hídnál. Innentől kezdve felgyorsulnak és nem várt fordulatot vesznek az események…

 

Jason Lutes: Berlin, a kövek városa


Megjelent: 2010. december
213 oldal, színes borító, fekete-fehér belív
Bolti ár: 2730 Ft

Az 1920-as évek végén a művészeti hallgató Marthe Müller a nyüzsgő nagyvárosba, Berlinbe érkezik. Egy újságíró, Kurt Severing oldalán a fiatal hölgy átéli a korszak változatosságát és megpróbáltatásait, s tanúja lesz a hanyatló Weimari Köztársaság politikai átalakulásának.

 

 

 

 

 

 

Created by Blixxxa